De hairwraps zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Heeft het meisje of jongetje nog heel dun haar, bied dan aan een speld of elastiek aan de hairwrap te maken. 

De IBIZA HAIRWRAPS moeten nog op de goede lengte gemaakt worden. Hierdoor zit de onderste microring nog los!. Doe daarom voorzichtig. Het is niet erg als de veer eraf gaat, hij moet er toch nog af om ‘m op de goede lengte te maken maar hou het in je achterhoofd.

Zorg dat je een tang gebruikt ZONDER scherpe kartels. Als de kartels scherp zijn, dan knip je misschien de draadjes door. Om te testen kun je even stevig met je tang onderaan de hairwrap in de onderhangende draadjes knijpen. Blijven deze heel, dan is je tang goed.

Neem een plukje haar dat niet te dun is. Heeft het meisje dun haar, pak dan een groter oppervlak, zodat de hairwrap wel goede houvast heeft.

Als je de hairwrap gaat vastknijpen, zorg er dan voor dat het eigen haar plukje en de hairwrap bovenop elkaar liggen. Of goed naast elkaar. Vormen het eigen haarplukje en de hairwrap een V en knijp je dan de microring aan, dan blijven zij in deze V staan. Dat is zonde.

Knijp de microring dicht.

Doe nu een losse ( bijgeleverde ) microring aan de haarlus of haarhaaknaald. Doe deze microring mbv de haarlus of haarhaaknaald om hetzelfde plukje als dat de hairwrap aan vast gemaakt zit en schuif deze omhoog. Knijp de microring heel goed dicht.
Zit de hairwrap aan een dun plukje haar, pak dan alvorens je de losse microring plaatst nog een klein haarplukje direct onder het haarplukje waar de hairwrap aan vast zit en doe de plukjes bij elkaar. Schuif de microring nu om dit plukje, schuif naar boven en knijp deze heel goed dicht. De Hairwrap zal er nu pas uitgaan als deze microring met een tangetje opengeknepen of stukgeknepen wordt.

Nadat je de IBIZA Hairwrap geplaatst hebt, kun je de lengte van de hairwrap nog korter maken. Trek hiervoor de veer eraf en schuif de kralen, bedel en microring omhoog tot de goede lengte. ( Het siliconen rondje wat bij sommige hairwraps in de knijpkraal zit, zal blijven hangen. Dat is prima. Deze hoeft er niet meer in te zitten ). Steek de veer weer tussen de microring en knijp deze goed aan. Let erop dat de veer mooi naar binnen wijst;)

Je kunt een stukje van het steeltje van de veer afknippen als je ‘m weer tussen de microring steekt. Dit doe je als je de veer wat wilt inkorten ( bij kleine meisjes ) of als het steeltje gekniekt is.

Vergeet niet nadat je de onderste microring hebt aangeknepen, het stukje van het steeltje van de veer wat misschien nog boven de microring uitsteekt, af te knippen. Hierdoor vallen de kralen mooi recht boven de veer. Ook het stuk hairwrap wat er na het inkorten nog onderuit hangt, kun je afknippen.

De Hairwraps kunnen gewoon meegewassen worden met het haar. De veer ziet er als ie nat is uit als een draadje maar deze droogt weer mooi op.

Over het algemeen zullen de veren er wat eerder afvallen als dat de hairwrap uit het haar zal gaan. De veren zijn gevoeliger dan de hairwrap en kunnen met borstelen of tussen ritsen beschadigen. Zorg dat je de hairwrap niet te kort maakt. Als de veer er dan eerder af zal gaan, heeft het kind ( dit gebeurd vooral bij kleinere kinderen ) in ieder geval nog zo’n mooie hairwrap in het haar die ongeveer net zo lang is als haar haar.

De IBIZA Hairwrap kan weken blijven zitten als ie goed geplaatst en onderhouden is. Willen ze de hairwrap eruit hebben, dan kunnen ze met een tangetje de micorings weer open knijpen of stuk knippen met een ijzer tangetje.

 

© 2016 - 2024 IBIZA Hairwraps | sitemap | rss